Η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Σχολείο μας.

Η 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Σχολείο μας.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 γιορτάστηκε στο σχολείο μας η 6η  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019, το σύνθημα της οποίας ήταν  «Αγαπώ την Άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου».

Η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Γυμνασίου μας κα Σμαρώ Κατσαβούνη οργάνωσε με πολύ μεράκι σειρά δραστηριοτήτων για τη σημερινή ημέρα αφ’ ενός μεν λαμβάνοντας υπόψη τις δεξιότητες και τις επιθυμίες των μαθητών, αφ’ ετέρου δε διευρύνοντας το εφετινό μήνυμα της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, καθώς συνδύασε την άσκηση, σωματική και πνευματική, με την υγεία, σωματική – πνευματική – ψυχική. Έτσι, ομάδες μαθητών έπαιξαν στην αυλή του σχολείου μπάσκετ, βόλεϊ και ποδόσφαιρο δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους · μία μεγάλη ομάδα παρακολούθησε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου την κινηματογραφική ταινία «Soul Surfer» – ελληνικά: «Η Νικήτρια», μετά την προβολή της οποίας ακολούθησε συζήτηση με τους καθηγητές επί του περιεχομένου της · αρκετοί μαθητές έπαιξαν επιτραπέζια παιχνίδια στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του σχολείου ξεδιπλώνοντας τις στρατηγικές του ικανότητες, ενώ ομάδα κοριτσιών του Γυμνασίου μας – σωστές καλλιτέχνιδες – φιλοτέχνησε βραχιόλια μακραμέ, που δεν είχαν τίποτε να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα της αγοράς και στην ποικιλία και στην ομορφιά!

Όλα τα παιδιά συμμετείχαν στις δράσεις με χαρά και προθυμία, σε κλίμα συνεργασίας και ομαδικού πνεύματος, κάνοντας πράξη τον βασικό στόχο του αθλητισμού, δηλαδή την ομαδικότητα και τη χαρά του ευ αγωνίζεσθαι, καθώς και την περίφημη αρχαιοελληνική ρήση Νους Υγιής εν Σώματι Υγιεί!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του σχολείου μας, στους Καθηγητές του Γυμνασίου, οι οποίοι ήταν συνεχώς παρόντες δίπλα στις ομάδες άθλησης καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων και, ασφαλώς, ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στη συνάδελφο της Φυσικής Αγωγής κα Κατσαβούνη για την άψογη οργάνωση. Όλοι συνέβαλαν αποτελεσματικά, ώστε η Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 να είναι ημέρα πραγματικής τιμής στον Αθλητισμό!

 Διευθύντρια

Κωνσταντίνα Μπέη.