ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ -&- ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ. ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ –

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ. ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

(25 – 09 – 2019).

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, στις 06:00 το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου «Αναστασία Γεροφωκά», έλαβε χώρα η πρώτη για το σχολικό έτος 2019 – 2020 συνάντηση των Διδασκόντων με τους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου μας, προκειμένου αυτοί να ενημερωθούν από τη Διευθύντρια και τους Καθηγητές για θέματα σχετικά με την αποτελεσματική λειτουργία του Σχολείου.

Της ενημέρωσης προηγήθηκε σύντομος απολογισμός των πεπραγμένων του Δ. Σ. Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου. Η Γραμματέας του Συλλόγου κα Βικτωρία Μπεκιροπούλου και η Ταμίας κα Δέσποινα Καρύδα ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους Γονείς για όλα όσα προσφέρθηκαν στο Σχολείο κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της θητείας του Συμβουλίου, ανακοίνωσαν δε και τις πρώτες για το νέο σχολικό έτος δαπάνες για τον σκοπό αυτό. Η Διεύθυνση, εκφράζοντας παράλληλα και τις θερμές ευχαριστίες όλων προς τον Σύλλογο Γονέων, τόνισε την αρμονική συνεργασία Σχολείου και Συλλόγου, τα θετικά αποτελέσματα της οποίας είναι ορατά σε κάθε δραστηριότητα της σχολικής κοινότητας, εφόσον η στήριξη και η αρωγή προς το Σχολείο είναι συνεχείς και άοκνες.

Στη συνέχεια η Διευθύντρια, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους για την παρουσία τους, ενημέρωσε το ακροατήριο για τις εργασίες βελτίωσης των χώρων του σχολείου, εργασίες από τις οποίες άλλες έγιναν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και άλλες σύντομα θα ολοκληρωθούν.

Κατόπιν παρουσίασε το έργο, το οποίο καθημερινά επιτελείται από τους Διδάσκοντες, τονίζοντας ότι σχολείο δεν σημαίνει μόνο παροχή γνώσης στους μαθητές, αλλά εξίσου σημαίνει και διάπλαση του ήθους τους, άξονα στον οποίο στηρίζονται όλες οι προσπάθειες των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου μας. Ιδιαίτερη σημασία απέδωσε στην ανάγκη της συνεχούς επικοινωνίας σχολείου – οικογένειας, καθώς και της αρμονικής μεταξύ τους συνεργασίας με γνώμονα το καλό των παιδιών, ενημερώνοντας ταυτοχρόνως τους Γονείς για όλα τα μέσα που αξιοποιεί το Σχολείο για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Την ενημέρωση ολοκλήρωσε η εποικοδομητική συζήτηση Καθηγητών και Γονέων επί των όσων προηγήθηκαν.

Η Διευθύντρια

Κωνσταντίνα Μπέη.