Εκδηλώσεις σχολείου για το Σχολικό Έτος 2015-2016

Φωτογραφίες και video από την Σχολική Γιορτή 25 Μαρτίου 2016

 

Φωτογραφίες από την κατάθεση στεφάνων.



Η 6η θέση για το Γυμνάσιο Περίστασης στους Ε? Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 , το Γυμνάσιο Περίστασης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, συμμετείχε στους Ε? Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης τους οποίους διοργάνωσε το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Τριάντα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ιδιωτικά και δημόσια, και 150 μαθητές διαγωνίστηκαν στα ρητορικά αγωνίσματα των Διττών Λόγων και του Αυθόρμητου Λόγου. Οι μαθήτριες Καποδίστρια Αικατερίνη, Γραμματοπούλου Αναστασία, Καλαϊτζίδου Αναστασία, Λιόντα- Ζαλίκα Δήμητρα, Χαστά Φωτεινή και ο μαθητής Καραγιαννίδης Ιωάννης, μετά από πολύμηνη προετοιμασία με τις φιλολόγους Αθανασοπούλου Ασπασία και Παπαγεωργοπούλου Χριστίνα, κέρδισαν τις εντυπώσεις των κριτών και εκπροσώπησαν επάξια το Γυμνάσιο Περίστασης. Είναι αξιοσημείωτο ότι η ομάδα των Διττών Λόγων «Δύτες» στην οποία συμμετείχε η Καποδίστρια Αικατερίνη κατέλαβε την 6η θέση. Στους αγώνες έλαβαν μέρος ως χρονομέτρες WP_20160319_14_03_51_Pro1ο μαθητής Πύλης Κωνσταντίνος και η μαθήτρια Σαμακοβλή Βασιλική. Τέλος, συμμετείχαν ως κριτές οι φιλόλογοι Αθανασοπούλου Ασπασία, Παπαγεωργοπούλου Χριστίνα και Μεταξιώτη Μαρία. Ήταν μια εμπειρία συναρπαστική για όλους, καθώς δόθηκε στους μικρούς ρήτορες η ευκαιρία να εκφραστούν, αξιοποιώντας τις επικοινωνιακές και γλωσσικές τους δεξιότητες, αλλά και να βιώσουν την αξία της γόνιμης και πολιτισμένης ανταλλαγής απόψεων, αρθρώνοντας σαφή και τεκμηριωμένο λόγο. Μπράβο σε όλους!


 

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 (Τσικνοπέμπτη)

Να τηρουμε και τα έθιμά μας. Το τσικνισαμε στο γυμνάσιο Περίστασης παρέα όλοι μαζί καθηγητές μαθητές και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων !!!!! Άντε και καλές αποκριές !!!!!


Παρασκευή 26-02-2016

Πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου στο Λιτόχωρο στα πλαίσια του μαθήματος “Βιωματικές δράσεις” της Γ τάξης Γυμνασίου.

Αργηγός της εκδρομής: κα. Γεροφωκά Αναστασία

Συνοδός καθηγητής κ. Διονυσιάδης Ηλίας


Απο την ομιλία που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας με θέμα “Παραβατικές συμπεριφορές στο σχολείο-Συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις” με Ομιλητή τον υπεύθυνο του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων (ΣΣΝ) κ. Αθανάσιο Χαρίση.


Πρόσκληση

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  του Γυμνασίου Περίστασης  σας προσκαλεί στην ομιλία  που διοργανώνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Περίστασης ,

την Δευτέρα, 22/2/2016 , ώρα 17:00 , με θέμα

<< Παραβατικές συμπεριφορές στο σχολείο-Συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις >>.

Η ομιλία απευθύνεται καθαρά και μόνο στους γονείς γιατί αποτελεί θέμα σημαντικό όσον αφορά την ανατροφή και την  διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας .

Ομιλητής θα είναι ο υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων (ΣΣΝ)

Κος Αθανάσιος Χαρίσης

Θα χαιρόμασταν πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσίας σας .


Επίσκεψη του Πιερικού στο Γυμνάσιο μας

Παρασεκυή 29 Ιανουαρίου 2016

Στα πλαίσια του κοινωνικού χαρακτήρα και της αμφίδρομης επαφής της ομάδας του Πιερικού με την τοπική κοινωνία και ειδικά με την νεολαία/μαθητές, επισκέφθηκε στις 29 Ιανουαρίου με αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών, τεχνικού τιμ και διοίκησης το Γυμνάσιο Περίστασης .

Η αντιπροσωπεία της ομάδας  με τους ποδοσφαιριστDSC05651eές: Καράμπελα Χρήστο, Κωνσταντίνου Δημήτρη, Παπουτσογιαννόπουλο Θεόδωρο, Κώτσια Κωνσταντίνο, Πέεφ Όλιβερ, Κατσιαμήτα Αλέξανδρο και με επικεφαλή τον Υπεύθυνο τύπου Βασίλη Τσακιρίδη και τον προπονητή Γιώργο Καμπερίδη επισκέφθηκαν το σχολείο μας στα πλαίσια «Ο Πιερικός  κοντά στη νεολαία».

Η υποδοχή από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ήταν θερμή με τον διευθυντή του Γυμνασίου κ. Φλουρή να καλωσορίζουν την αποστολή του Πιερικού .

Με τη σειρά τους ο κ. Βασίλης Τσακιρίδης και ο κ. Γιώργος Καμπερίδης ευχαρίστησαν όλους για την υπέροχη υποδοχή και ακολούθησε προς έκπληξη όλων κι ένα δίτερμα στον αύλειο χώρο των σχολείων με τις ομάδες των μαθητών και για την ιστορία νικήτριες ήταν οι ομάδες των σχολείων.

Οι ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να περάσουν διαφορετικές στιγμές εκτός αγωνιστικών χώρων συνομιλώντας και μοιράζοντας προσκλήσεις και χαρά, στους μαθητές για το εντός έδρας παιχνίδι με την ομάδα του Αχέρων Καναλακίου το οποίο τελικά θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 15:00 στην Κατερίνη στο γήπεδο του Πιερικού, παίρνοντας δύναμη από τους μαθητές για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος. Δείχνοντας έμπρακτα ότι η ομάδα θέλει δίπλα της τους νεαρούς μαθητές ως δωδέκατο παίχτη.

Ο Σύλλογος των Διδασκόντων ευχαριστεί θερμά τους παράγοντες του ΠΙΕΡΙΚΟΥ για την επίσκεψη της ομάδας στο σχολείο μας.

Περισσότερα

http://olympiobima.gr/episkepsi-toy-pierikoy-sto-dimotiko-kai-gymnasio-sholeio-peristasis-fotografies

 


 

Τετάρτη 27-Ιανουαρίου-2016

Ο Σύλλογος ?Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας? στο Γυμνάσιο Περίστασης.

Στο Γυμνάσιο Περίστασης την Τετάρτη 27/1/2016, στα πλαίσια των βιωματικών δράσεων της Β΄ Γυμνασίου, οι μαθητές παρακολούθησαν παρουσίαση για την προσφορά και την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου από τον σύλλογο ?Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας?.

Ευχαριστούμε τον σύλλογο, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση μας.

 

Δευτέρα 18-Ιανουαρίου 2016

Η θεατρική παράσταση ?Υπόθεση Β.?

Με επιτυχία παρουσιάστηκε στο Γυμνάσιο Περίστασης η θεατρική παράσταση ?Υπόθεση Β.? του Χρήστου Τσαλβίδη από τη θεατρική ομάδα ?Παπαλάνγκι?. Το έργο πραγματεύεται το ευαίσθητο θέμα του σχολικού εκφοβισμού ,δοσμένο με παιγνιώδη αλλά και συγκινητική διάθεση. Στη διαδραστική αυτή παράσταση τα παιδιά κλήθηκαν να ερμηνεύσουν ρόλους , να δημιουργήσουν οι ίδιοι τα υλικά της θεατρικής μαγείας και να επιλέξουν ένα διαφορετικό τέλος για την ιστορία. Μετά την παράσταση ακολούθησε  μία γόνιμη συζήτηση προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες  να καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα  μηνύματα του έργου . Ήταν μία παράσταση που συγκίνησε, διασκέδασε και ευαισθητοποίησε όσους την παρακολούθησαν. Μπράβο τόσο  στη θεατρική ομάδα ?Παπαλάνγκι?  όσο και στα παιδιά του Γυμνασίου Περίστασης για την ενεργητική συμμετοχή τους. Ευχαριστούμε τον κ. Χαρίση του Σ.Σ.Ν. ΔΙ.Δ.Ε. Πιερίας ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του.

DSC05629e DSC05643e

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Αρνητική για την ψυχική και σωματική υγεία η αλόγιστη χρήση υπολογιστή.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Διδακτική επίσκεψη στο Νόησις (Αίθουσα Τεχνολογίας).


Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Επίσκεψη στο Σχολείο μας πραγματοποίησε την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 9:00 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου ο Μητροπολίτης μίλησε στους μαθητές μας για την προσφορά και το έργο της Ιεραποστολής της Εκκλησίας στην Αφρική. Στους μαθητές εκτός από τις ευχές του προσέφερε  σελιδοδείκτες με την παράσταση της γέννησης του Χριστού επίσης στο σύλλογο του σχολείου δώρισε μία εξαίρετη μεγάλων διαστάσεων βυζαντινή εικόνα. Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων ευχαρίστησαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας για την τιμητική παρουσία του στο σχολείο μας, για τις πατρικές του νουθεσίες , τις ευχές και τα δώρα. Ο σύλλογος ως ένδειξη ευγνωμοσύνης  προσέφερε στο Σεβασμιότατο μία εικονογραφημένη Αγία Γραφή.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων.


Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Μια διαφορετική σχολική ημέρα στο Γυμνάσιο Περίστασης?

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στο Γυμνάσιο Περίστασης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, πραγματοποιήθηκαν δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα καταπάτησης των δικαιωμάτων των παιδιών και την ανάδειξη της ανάγκης προάσπισής τους. Με τη συνεργασία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και την παρουσία του πατέρα Κυριάκου, των μελών του Π.Υ.Σ.Δ.Ε  Δημήτρη Μπουλούμη, Μιχάλη Ντελή και Γάτα Δημήτρη  και του αντιδημάρχου Κυραϊλίδη Χρυσόστομου , οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους ,συμμετείχαν σε αγώνες επιχειρηματολογίας, αθλητικές δραστηριότητες και κινητικά παιχνίδια. Επίσης, παρακολούθησαν την ταινία «Το απαγορευμένο ποδήλατο», φιλοτέχνησαν αφίσα και δημιούργησαν  graffiti. Παράλληλα, προσφέρθηκαν εδέσματα και γλυκά από τον πλούσιο μπουφέ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και του συλλόγου διδασκόντων, ενώ λειτούργησε χριστουγεννιάτικη αγορά με χειροποίητες δημιουργίες, χριστουγεννιάτικα είδη και μικροδώρα. Στο χώρο του σχολείου, οι μαθητές και οι γονείς τους , ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ημερών , οργάνωσαν τράπεζα τροφίμων και ρούχων και έστησαν  κοινωνικό παντοπωλείο. Ήταν μια ημέρα διαφορετική , μια ημέρα προβληματισμού, δημιουργικότητας, μάθησης, ενδυνάμωσης των δεσμών που συνέχουν  τα μέλη της κοινότητας.

http://lefteria.blogspot.gr/2015/12/blog-post_282.html


 

 17 Νοεμβρίου 2015

Σχολική εορτή


3-Νοεμβρίου-2015
Ανακομιδή των ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου (3 Νοεμβρίου)

Το γυμνάσιο, το δημοτικό  και η τοπική κοινωνία της Νέας Περιστάσεως(Περίσταση) εόρτασε μαζί με τον εορτάζοντα Επίσκοπο της την ανακομιδή των ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον κεντρικό ομώνυμο ναό.

onomastiria-11

Το Ιστορικό της γιορτής:

Μετά την κατάπαυση των διωγμών και την επικράτηση του χριστιανισμού σ΄ όλο το Ρωμαϊκό κράτος, επί Μεγάλου Κωνσταντίνου, οι χριστιανοί ανήγειραν μεγαλοπρεπή Ναό στη Λύδδα της Ιόππης, στην Παλαιστίνη, όπου μετέφεραν το ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου. Την ίδια μέρα έγιναν και τα εγκαίνια του Ναού και από τότε κάθε χρόνο η Εκκλησία μας, εορτάζει την ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Μεγαλομάρτυρα.ΆγιοςΓεώργιος

Οι πιστοί προσκυνούν ευλαβικά τον τάφο του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος βρίσκεται κάτω από το ιερό Βήμα του ομώνυμου ναού στη Λύδδα, επικαλούμενοι τη χάρη και την ευλογία του Θεού, με τις πρεσβείες του Τροπαιοφόρου Αγίου.

Είναι αρχαία εκκλησιαστική παράδοση το γεγονός της ανακομιδής των λειψάνων. Το ιερό σκήνωμα των αγίων της Εκκλησίας μας είναι αναπόσπαστο μέρος της όλης ψυχοσωματικής οντότητας του ανθρώπου, ως μοναδικής εικόνας του Θεού, και τόπος όπου κατοικεί το Άγιο Πνεύμα.


2 Νοεμβρίου 2015

Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό συνέδριο στο Γυμνάσιο Περίστασης

Το Ευρωπαϊκό ελεγκτικό Συνέδριο συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία «Επιστροφή στο σχολείο» ενθάρρυνε τον κ. Κυλώνη Νικόλαο, πρώην μαθητή του Γυμνασίου Περίστασης, να επιστρέψει στο σχολείο του προκειμένου να συζητήσει με τους μαθητές σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση υπό το πρίσμα της προσωπικής του εμπειρίας.Ο κ. Κυλώνης επισκέφθηκε το σχολείο μας Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και συζήτησε με τους μαθητές της Γ τάξης θέματα σχετικά με τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης

IMG_4146Στόχος του προγράμματος και της ενημερωτικής συνάντησης ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να δουν πως είναι η ζωή στα Ευρωπαϊκά Όργανα, καθώς και κάποιες πρακτικές πτυχές των υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η διαδικασία έγινε  μέσα από ερωτοαπαντήσεις μεταξύ του κ. Κυλώνη και των μαθητών , ενώ δεν έλειπε  και το στοιχείο του χιούμορ.

28 Οκτωβρίου 2015:

Φωτογραφίες από την παρέλαση.

IMG_20151028_101626 IMG_20151028_101623 IMG_20151028_101638

Κατάθεση στεφάνου από το Γυμνάσιο.

IMG_20151028_103440i

Η παρέλαση του Γυμνασίου Περίστασης:


 

27 Οκτωβρίου 2015:

Φωτογραφίες από την σχολική γιορτή.

DSC05440i

DSC05446i  DSC05437i

Η βράβευση των αριστούχων  μαθητών της Σχολικής Χρονιάς 2014-15.

DSC05454i

DSC05452i

Στιγμιότυπα (Video) από την σχολική γιορτή.

 

 5 Οκτωβρίου 2015

2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (Φώτο και Κείμενο)


11-Σεπτεμβρίου 2015:

Αγιασμός επί την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς 2015-16