Επιστολή της Διεύθυνσης του Σχολείου εν όψει της επαναλειτουργίας του Σχολείου.

Περίσταση,  30/1/2021

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021 επιστρέφουν στο Σχολείο οι μαθητές και μαθήτριές μας μετά τους τρεις περίπου μήνες αναγκαστικής παύσης της λειτουργίας των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας από τις  9  Νοεμβρίου και εξής. Για την καλύτερη λειτουργία της σχολικής μας μονάδας και για την ασφάλεια των παιδιών σας, καθώς ο κίνδυνος διασποράς του ιού είναι εξαιρετικά μεγάλος, η εποχή δε είναι περισσότερο επιβαρυμένη επιδημιολογικά λόγω και των άλλων ιώσεων που κυκλοφορούν, θα τηρηθούν πολύ αυστηρά οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σε ό,τι αφορά το Ωρολόγιο Πρόγραμμα, θα ισχύσει το πρόγραμμα που ακολουθούμε από τις 18 – 01- 2021. Το Πρόγραμμα υπάρχει ήδη στην ιστοσελίδα του Σχολείου.

Η είσοδος στον αύλειο χώρο θα γίνεται από τις δύο κεντρικές  εισόδους του Σχολείου, σύμφωνα με τις υποδείξεις του διδακτικού προσωπικού, ως εξής: Η Α΄ και η Β΄ Τάξη θα εισέρχονται από τη συρόμενη κεντρική πόρτα, ενώ η Β΄ από τη διπλανή μικρή πόρτα. Με τον ίδιο τρόπο, με αποστάσεις – και από τις ίδιες εισόδους – θα γίνεται και η έξοδος το μεσημέρι. Η σύντομη αναμονή των μαθητών στην αυλή, μέχρι την είσοδό τους στις αίθουσες, θα γίνεται στον ξεχωριστό για κάθε τμήμα χώρο και υπό την επίβλεψη των εφημερευόντων καθηγητών. Σε περίπτωση βροχής, οι μαθητές θα ανεβαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας, χωρίς να παραμένουν καθόλου στην αυλή.

Δεν θα πραγματοποιείται η πρωινή συγκέντρωση των μαθητών. Η είσοδος στο εσωτερικό του Σχολείου θα γίνεται και πάλι από δύο εισόδους του διδακτηρίου, κατά τμήμα και με τη συνοδεία των διδασκόντων της κάθε διδακτικής ώρας. Τα τμήματα Α1, Α2, Α5 και όλη η Β΄ Τάξη θα εισέρχεται από την πρώτη είσοδο · τα τμήματα Α3, Α4 και όλη η Γ΄ τάξη από την κεντρική είσοδο, δίπλα στο κυλικείο. Μαθητές και διδάσκοντες θα θερμομετρούνται κατά την είσοδο.

Οι μαθητές εισερχόμενοι στις αίθουσες θα απολυμαίνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό, το οποίο υπάρχει μέσα σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας. Πρέπει να έχουν συγκεκριμένη και σταθερή θέση στην αίθουσα, ακόμη και στο μάθημα των Αγγλικών, οπότε αναγκάζονται να αλλάξουν αίθουσα. Ακόμη και στην περίπτωση αυτή, να έχουν τη θέση τους.

Στις αίθουσες θα γίνεται φυσικός εξαερισμός, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και το Σχολείο θα καθαρίζεται και κατά τη διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος.

Απαγορεύεται αυστηρά η ανταλλαγή και ο δανεισμός αντικειμένων (μασκών,  αντισηπτικών, υγρών αντισηπτικών μαντηλιών, βιβλίων, τετραδίων, στυλό, μεταξύ των παιδιών και, φυσικά, φαγητού. Το ίδιο ισχύει και για τα μπουκαλάκια νερού.

Στην περίπτωση που μαθητής/μαθήτρια παρουσιάσει κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα, όπως πυρετό, βήχα ή επανειλημμένο φτάρνισμα, τότε απομακρύνεται από την αίθουσα ή την αυλή και περιμένει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο σχολείο. Ειδοποιούνται οι γονείς του, οι οποίοι το παραλαμβάνουν στην είσοδο του Σχολείου, καθώς η είσοδος μέσα σε αυτό απαγορεύεται.

Επίσης, εάν το παιδί σας σάς αναφέρει πριν έλθει στο σχολείο, ότι δεν αισθάνεται καλά και παρουσιάζει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, τότε, παρακαλούμε να το κρατήσετε στο σπίτι για λόγους προληπτικούς και να επικοινωνήσετε με το Σχολείο.

Στα διαλείμματα, τα οποία θα εξακολουθήσουν να γίνονται σε χωριστές ώρες, οι μαθητές θα βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο, κατά τμήμα, ο οποίος έχει οριοθετηθεί στην αυλή. Σε περίπτωση βροχής υπάρχει μέριμνα και τα παιδιά θα κάνουν διάλειμμα σε διαφορετικούς και συγκεκριμένους κατά τάξη χώρους.

Απαγορεύονται αυστηρά τα παιχνίδια με μπάλες (ποδόσφαιρο, μπάσκετ κλπ),  κατά το διάλειμμα ·  στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής θα προτιμηθεί η άσκηση του βάδην, προκειμένου να αποφευχθεί εντελώς η οποιαδήποτε περίπτωση ανταλλαγής ή επαφής με μπάλες και άλλα όργανα γυμναστικής.

Το κυλικείο θα λειτουργεί κανονικά, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ. Απαραίτητη η χρήση απολυμαντικού μετά τη συναλλαγή εκεί και, οπωσδήποτε, πριν τη λήψη της τροφής. Τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιούν ατομικά μπουκαλάκια με νερό και να μην πίνουν νερό από τις βρύσες, ώστε να τηρούνται καλύτερα οι κανόνες υγιεινής.

Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς (λεωφορείο, ταξί), αλλά και σε όλους τους χώρους του σχολείου, εξωτερικούς και εσωτερικούς.

Επίσης, καλό είναι τα παιδιά να είναι εφοδιασμένα με υγρά μαντηλάκια και μικρά μπουκαλάκια με αντισηπτικό, για να απολυμαίνουν το θρανίο τους, κυρίως κατά την πρωινή τους προσέλευση ή όταν αλλάζουν αίθουσα στα Αγγλικά.  

Ειδικά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας, σύμφωνα και με την οδηγία του Υπουργείου Παιδείας, θα γίνει διεξοδική ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών και θα διανεμηθούν από δύο υφασμάτινες μάσκες σε κάθε παιδί.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ:

Α) Πρωί: 2 σχολικά λεωφορεία, το ένα αναχωρεί από Ολυμπιακή Ακτή στις 07:35 και συνεχίζει προς Παραλία (περίπου 07:45) – Καλλιθέα – Περίσταση. Το τρίτο, σχολικό επίσης, λεωφορείο θα ξεκινά από την Καλλιθέα 07:45. Και τα 3 σχολικά λεωφορεία αναγράφουν ως διαδρομή ΄΄ΤΕΧΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΗΠΕΔΟΥ΄΄. Επίσης, οι μαθητές /τριες μπορούν να εξυπηρετούνται και από 2 λεωφορεία της γραμμής (ανά 20 λεπτά προς το παρόν). Από την Παραλία θα ξεκινούν 07:55 – 08:00. Ωστόσο, η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ θεωρεί, ότι τα παιδιά δεν πρέπει να προτιμούν τα λεωφορεία της γραμμής, διότι, μόλις συμπληρωθεί ο αριθμός των επιβατών, δεν θα τούς επιτρέπεται η είσοδος και οι πόρτες θα κλείνουν. Αριθμός επιβαινόντων: 60 άτομα.

Β) Μεσημέρι: Προς το παρόν η εξυπηρέτηση των παιδιών θα γίνεται με 1 σχολικό λεωφορείο και τα οχήματα της γραμμής. Όμως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μπει και δεύτερο σχολικό, ώστε να μην χρειάζεται οι μαθητές να χρησιμοποιούν – ή έστω – να περιορισθεί η χρήση των λεωφορείων της γραμμής.

Γ) Ταξί: Η μεταφορά θα συνεχισθεί με τα ίδια δρομολόγια.

Η επικοινωνία μεταξύ Σχολείου και οικογενειών των μαθητών μας θα εξακολουθήσει να γίνεται με αποστολή email, οπότε πρέπει να ελέγχετε καθημερινά την αλληλογραφία σας.

Αγαπητοί γονείς, το Σχολείο θα εφαρμόσει σχολαστικά τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ, καθώς ο στόχος του είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, των μαθητών μας, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών. Ωστόσο, για να επιτύχει αυτή η προσπάθεια, είναι απαραίτητη και η δική σας βοήθεια, καθώς θα πρέπει να καθοδηγήσετε τα παιδιά σας και να τους συστήσετε να τηρούν τους κανόνες αυτούς.

Εκ μέρους των Διδασκόντων Καθηγητών του Γυμνασίου μας εύχομαι σε όλους σας υγεία και δύναμη και καλή συνεργασία.

Με εκτίμηση,

   Η Διευθύντρια

Κωνσταντίνα Μπέη.