ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Περίσταση,  13/9/2020

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Καθώς οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να επικοινωνήσω άμεσα μαζί σας, όπως θα επιθυμούσα και όπως συνέβαινε τα προηγούμενα σχολικά έτη, απευθύνομαι σε σας μέσω αυτής της επιστολής, με σκοπό να σας ενημερώσω για τη λειτουργία του σχολείου μας.  Αύριο λοιπόν, 14 Σεπτεμβρίου 2020, επιστρέφουν στο Σχολείο οι μαθητές και μαθήτριές μας μετά από τις θερινές διακοπές. Η νέα σχολική χρονιά θα είναι μια χρονιά με ιδιαιτερότητες και δυσκολίες, με συνθήκες λειτουργίας των σχολείων πρωτόγνωρες και ευμετάβλητες, τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και να διαχειριστούμε, με στόχο και την προστασία όλων από τον covid-19, αλλά και τη συνέχιση της καθημερινότητάς μας.

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη λειτουργία  των σχολείων έχουν κυκλοφορήσει στον Τύπο, σας είναι γνωστές, οπότε δεν θα τις επαναλάβω τώρα. Υπενθυμίζω, απλώς, ότι οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν με όλο τον μαθητικό πληθυσμό, θα ακολουθηθεί δε η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και για το ωρολόγιο πρόγραμμα και για τα διαλείμματα, όπως εξάλλου συνέβη και τον Μάιο. Το τροποποιημένο πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

Σε αυτή την πρώτη μας επικοινωνία με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θεωρώ απαραίτητο να σας ενημερώσω για τα εξής:

  1. Με τη βοήθεια της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης κατασκευάστηκαν στο σχολείο δύο επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας, προκειμένου να αξιοποιηθούν προς όφελος των παιδιών μας. Βεβαίως, οι εργασίες μόλις ολοκληρώθηκαν και μάλιστα υπό την πίεση της έναρξης των μαθημάτων, όμως τώρα ευνόησαν – από πλευράς Δημοτικής Αρχής – οι συνθήκες.
  2. Στο σχολείο έγινε απολύμανση και απεντόμωση (28/8/2020) και από την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου ήλθε στο σχολείο και το προσωπικό καθαριότητας, δηλαδή 2 υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης, ώστε να καθαρίζονται οι χώροι και κατά τη διάρκεια λειτουργίας της σχολικής μονάδας. Εδώ θα αναφέρω, ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας ανέλαβε πλήρως το οικονομικό βάρος του καθαρισμού του σχολείου αμέσως μετά την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών, ο οποίος ανατέθηκε σε ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού ∙ τους ευχαριστώ – προσωπικά – από καρδιάς για την προσφορά τους.
  3. Επίσης, ενημερώνω ότι το σχολείο διαθέτει επάρκεια σε απολυμαντικά, ενώ εχθές (12/9/2020) παρέλαβα την πρώτη ποσότητα μασκών. Οι μάσκες – μία για κάθε παιδί – θα δοθούν αύριο στα παιδιά, μαζί με τα βιβλία τους. Τη δεύτερη μάσκα θα παραλάβουν τα παιδιά σύντομα, μόλις μας παραδοθούν από τις Υπηρεσίες του Δήμου, όπως με ενημέρωσαν εχθές.
  4. Το κυλικείο θα λειτουργήσει σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές, τις οποίες επιβάλλει ο ΕΟΔΥ.
  5. Τις πρώτες ημέρες, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Υπουργείου, θα γίνει αναλυτική ενημέρωση των μαθητών/τριών για τους τρόπους προφύλαξης από τον κορωνοϊό, τη σωστή χρήση της μάσκας, το σωστό και τακτικό πλύσιμο των χεριών, τις αποστάσεις.

Αγαπητοί Γονείς, δεν θα εξιδανικεύσω την κατάσταση ισχυριζόμενη ότι τα προβλήματα, που καθημερινά ίσως ανακύπτουν, είναι όλα λυμένα και, φυσικά, δεν θα υποσχεθώ ότι δεν θα προκύψουν στην πορεία καινούργια. Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω πως σε ό,τι αφορά το Σχολείο μας προσπάθησε και συνεχίζει αγόγγυστα να προσπαθεί για το καλύτερο για τα παιδιά σας τηρώντας πάντα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας. Καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε μία καθημερινότητα εξαιρετικά απαιτητική: το συχνό και σχολαστικό πλύσιμο και η απολύμανση των χεριών, το καθάρισμα του θρανίου με υγρό αντισηπτικό πανάκι πριν ξεκινήσει το μάθημα, η χρήση απολυμαντικού μετά τη συναλλαγή στο κυλικείο και, οπωσδήποτε, πριν τη λήψη της τροφής, η χρησιμοποίηση ατομικού μπουκαλιού ή παγουριού και όχι η επίσκεψη στις βρύσες για νερό είναι, πράγματι, ενέργειες που έχουν γίνει μεν μέρος της ζωής μας όμως,  ίσως, μας δυσκολεύουν. Η υποχρεωτικότητα της χρήσης της μάσκας στο σχολείο είναι, επίσης, ένα δύσκολο εγχείρημα, όμως αυτή τη χρονική περίοδο είναι υγειονομικά απαραίτητο.

Στις δύσκολες αυτές συνθήκες, η δική σας στήριξη και συνεργασία είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη. Όχι μόνο με τις συμβουλές και τη συζήτηση στο σπίτι, αλλά και με το παράδειγμά σας. Όταν υπάρχει ηρεμία, ψυχραιμία, καλή προαίρεση και συνεργασία, τα προβλήματα έχουν την καλύτερη λύση.

Οι Διδάσκοντες Καθηγητές και εγώ προσωπικά βρισκόμαστε στη διάθεσή σας.

Θα λαμβάνετε πολύ συχνά ενημερωτικά μηνύματα (e-mails), είναι, εξάλλου ο βασικός τρόπος επικοινωνίας πλέον.

Θα ενημερώνεστε, επίσης,  από την ιστοσελίδα του Σχολείου μας: gym-perist.pie.sch.gr , γι΄ αυτό και πρέπει να την επισκέπτεστε πολύ συχνά.

Τηλέφωνο Σχολείου: 23510 29003

Σας εύχομαι ολόψυχα υγεία και Καλή Σχολική Χρονιά!

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Κωνσταντίνα Μπέη.