ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Την πέμπτη θέση ανάμεσα σε είκοσι ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της κεντρικής Μακεδονίας κατέκτησε η ομάδα Επιχειρηματολογίας του σχολείου μας στους πρώτους αγώνες Επιχειρηματολογίας και Αυθορμήτου λόγου οι οποίοι διεξήχθησαν στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη , το Σάββατο 21 Απριλίου. Οι μαθήτριες Άννα-Ραφαηλία Γεωργαντοπούλου, Γεωργιάδου Ελένη, Σαμακοβλή Βασιλική , Γκιοκμέμα Στεφανία και Καραλή Ολυμπία ,οι οποίες διαγωνίστηκαν στο ρητορικό αγώνισμα των Διττών Λόγων, υπερασπίστηκαν τις θέσεις τους και αντέκρουσαν τα επιχειρήματα των συνομιλητών τους με λόγο πειστικό και με ήθος ρητορικό. Οι μαθήτριες ανήκουν στον Όμιλο Ρητορικής του σχολείου ο οποίος λειτουργεί τα τελευταία πέντε χρόνια . Στην πολύμηνη προετοιμασία τους τα παιδιά είχαν την καθοδήγηση και τη συμπαράσταση της φιλολόγου Αθανασοπούλου Ασπασίας.

 

bty

Στην αποστολή συμμετείχαν και οι μαθήτριες Νονώτα Αλεξάνδρα, Σαχάουι Αλεξάνδρα και Χαστά Φωτεινή οι οποίες διαγωνίστηκαν στο ρητορικό αγώνισμα του Αυθορμήτου Λόγου .

Εκτός από τους διαγωνιζομένους την αποστολή πλαισίωσαν ως θεατές μαθητές του σχολείου, με συνοδούς τις φιλολόγους Αθανασοπούλου Ασπασία, Δελιτζάκη Μαρία και Παπαγεωργοπούλου Χριστίνα οι οποίες συμμετείχαν ως κριτές σε ομάδες άλλων σχολείων.

Ήταν μια εμπειρία συναρπαστική για όλους, καθώς δόθηκε στους μικρούς ρήτορες η ευκαιρία να εκφραστούν και να εκτεθούν , αξιοποιώντας τις επικοινωνιακές και γλωσσικές τους δεξιότητες, αλλά και να βιώσουν την αξία της γόνιμης και πολιτισμένης ανταλλαγής απόψεων, αρθρώνοντας σαφή και τεκμηριωμένο λόγο. Μπράβο σε όλους.